BU ÇINARIN GÖLGESİNDE HERKESE YER VAR”

 BU ÇINARIN GÖLGESİNDE HERKESE YER VAR”

Kaymakam Ali Akça'yı ziyaret eden İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, dernek logosunda çınar sembolü kullandıklarını hatırlatarak; Bu çınarın gölgesinde herkese yer var” dedi.

 

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, dün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Kaymakamı Ali Akça’yı ziyaret etti. Kaymakam Akça’ya yeni görevinde başarılar dileyen Manavlar Derneği yönetimi, dernekleri hakkında da bilgiler verdiler.

Ziyarette konuşan Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “Manavlar Derneği olarak ilçemize hoş geldiniz diyoruz. İlçemizde hayırlı, güzel görevler yapacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Bizler de arkadaşlarımızla birlikte bu yolda her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

 

Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi olarak 2 buçuk yıldır bu işin yürütücüsü olduklarını dile getiren Kızmaz, “1 yıldan beri de kongremizi yaptık, kurultay topladık, kadın ve gençlik kurultayımızı yaptık, hıdrellez şenliğimizi yaptık. 2013 yılında epey etkinliklerle köylerimizi gece gündüz ziayret ettik. Oradaki arkadaşlarımıza bu konuyu anlattık. Hepimizin Türk milletinin birer ferdi olduğunu söyledik. Logomuzda da Osmanlı’nın her gittiği yerde sembol olarak diktiği çınarı kullandık. Diyoruz ki bu çınarın gölgesinde herkese yer var” diye konuştu.

Erdoğan Kımaz, İnegöl’ün Balkanlardan, Kafkaslardan ve Türkiye’nin 81 ilinden göç alan bir şehir olduğuna dikkat çekerek 230 bin kişiyle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

İNEGÖL TÜRKİYE’NİN ROL MODELİ

Kaymakam Ali Akça ise, ziyaretinizden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “İnegöl işirn bir ilçe, güzel ve büyük bir ilçe. İnegöl Türkiye’nin küçük bir rol modeli gibi. Hatta Anadolu’nun dışına da taşmış, bir nevi Osmanlı coğrafyasını kapsayan insanlar gelip İnegöl’e yerleşmiş. Bu ilçeye çok büyük bir zenginlik katıyor. Burada atlamamamız gereken şey şu; Allah istese insanları tek millet olarak yaratırdı. Ama birbirleri ile tanışıp konuşsunlar diye farklı milletlere bölmüş. Bu İnegöl açısından da büyük bir zenginlik” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00